Escut del Catllar per l'App

 

Jordi Ruiz (Junts) renuncia a l’alcaldia del Catllar seguint el pacte de mandat

 

Mercè Gavaldà (Junts) resta com a alcaldessa en funcions fins que Xavier Canadell (MO1-TE) siguin investit nou alcalde el proper dijous

 

Jordi Ruiz (Junts pel Catllar) ha renunciat aquest dilluns, 2 de setembre, a l’alcaldia del Catllar, tal com estipulava el pacte de mandat signat entre el PSC, MO1-TE, Junts i ERC. Ha estat en el transcurs d’un ple extraordinari amb la renúncia com a únic punt de l’ordre del dia.

La fins ara primera tinent d’alcalde, Mercè Gavaldà, també de Junts pel Catllar, resta com alcaldessa en funcions, la primera que té el Catllar en la seva història. Gavaldà cedirà l’alcaldia a Xavier Canadell (MO1-TE) en el ple extraordinari d’aquest dijous, 5 de setembre, a patir de les 18:00 hores. El pacte preveu que d’aquí un any es produeixi un segon canvi en l’alcaldia i la socialista Alba López ostenti el càrrec fins el final del mandat.

El relleu a l’alcaldia no representarà cap canvi en el cartipàs municipal i els set regidors de govern continuaran amb les mateixes competències que tenen fins ara.

Jordi Ruiz ha reconegut en el seu parlament que l’inici a l’alcaldia va ser dur i va haver de dedicar-hi moltes hores per conèixer el funcionament del consistori. “Vinc de l’empresa privada i l’administració pública era un univers nou per a mi i en molts aspectes ho segueix sent. Era tot un repte”, ha explicat Ruiz, que ha agraït l’ajuda i paciència de tècnics i administratius de l’Ajuntament i també la tasca dels Vigilants municipals i la Brigada.

“En aquest ple renuncio a l’alcaldia, però no renuncio al compromís amb la ciutadania. Com a regidor seguiré tan implicat com el primer dia, Això no va de protagonisme sinó de sumar esforços per al bé comú. Hem demostrat que formacions polítiques diferents poden lluitar per un objectiu comú i que és treballar per al nostre municipi, deixant les nostres diferències a banda”, ha afirmat l’alcalde sortint, que ha tingut paraules elogioses per la seva companya de grup, Mercè Gavaldà, i també per l’oposició malgrat “les tibantors”.

“El meu càrrec m’ha permès conèixer moltes persones que viuen al Catllar i entitats, clubs i associacions i sempre m’he sentit molt ben tractat i m’ho he passat molt bé intentant millorar la vida diària de la gent”, ha assegurat Ruiz, que ha tingut també bones paraules per al seu successor, Xavier Canadell: “Estic tranquil perquè s’estima el poble. És una persona de bon tracte, ha estat, és i serà un puntal en aquest equip de govern i donarà continuïtat a la feina feta fins ara”. Ha acabat la seva intervenció, emocionat, agraint a la seva dona i els seus dos fills el suport incondicional que li han donat, malgrat haver-los dedicat menys temps a ells a causa de l’alcaldia.

Antonio López (PSC) ha recordat que el relleu és conseqüència del pacte signat per quatre forces polítiques fa un any i que aquest primer tram de mandat ha estat molt intens. “El pacte funciona i els acords de mandat es compleixen. Tots seguirem treballant en les mateixes carteres i moltes regidories es complementen entre elles”, ha assegurat López, que ha agraït la feina feta per Ruiz.

Des de MO1-TE pel Catllar, Mariano Ortiz, ha reconegut la dedicació, responsabilitat i capacitat de gestió de Ruiz com alcalde i l’empremta que deixa aquest poc més d’un any d’alcaldia per promoure el progrés i la cohesió al Catllar. “Tenim el convenciment que seguirem treballant en equip, sumant els esforços de tots els grups que formem l’equip de govern, que ha donat els seus fruits. Seguirem treballant per un Catllar millor i més unit”, ha assenyalat.

Francesc Saigí (ERC) també ha destacat “la feina feta i la dedicació de l’alcalde sortint per tirar endavant el projecte de mandat i l’ha animat a seguir amb aquesta energia en la nova etapa com a regidor. Per la seva banda, el portaveu de Somos El Catllar, David Rodrigo, ha renunciat a intervenir i ha anuncjat que ho farà en el ple d’elecció del nou alcalde.

 

El Catllar, 2 de setembre

 

L'Ajuntament

Ajuntament del Catllar
Plaça de la Vila, 1
43764 El Catllar

Contacte i horari
d'atenció al públic

977 653 101
ajuntament@elcatllar.cat

*** Horari d'Hivern (de l'1 d'octubre al 31 de maig):

Matins: de dilluns a divendres de 9h a 14h

Tardes: dimarts i dijous, de 16 a 18:30 h.

*** Horari d'Estiu (de l'1 de juny al 30 de setembre):

De dilluns a divendres, de 9:30h a 13:30h.

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER

Escriu la teva adreça de correu electrònic i clicka "Comprovar subscripcions".
Automàticament apareixerà el llistat de les temàtiques a les que estàs subscrit per que les puguis gestionar.

Llista les subscripcions

LlistaEstatAccions
Informació Municipal (CAT)  
Visita el Catllar (CAT)  
Viure al Catllar  

Segueix-nos a les xarxes